Denk aan muziek en gezelligheid in Leiderdorp en je denkt aan marchingband Tamarco. Er gaat haast geen evenement voorbij in Leiderdorp of Tamarco is er bij, of het nu gaat om de aubade op Koningsdag, de intocht van de Avondvierdaagse of van Sinterklaas of, serieuzer, de herdenking op 4 mei.

Ook Tamarco’s feestband, de Bloebent, is graag gezien op feesten en partijen en ook de slagwerkers van Tamarco treden zo af en toe solo op. Bovendien heeft menig Leiderdorper een instrument leren bespelen bij Tamarco. Je kunt dus gerust stellen dat de vereniging een begrip is in Leiderdorp.

Tamarco is op de eerste plaats een marchingband en heeft een reputatie opgebouwd die tot over de grenzen rijkt. De marchingband en heeft niet alleen optredens in Leiderdorp maar ook in de regio en ver daarbuiten, tot Duitsland en Frankrijk aan toe. Dankzij de inzet van een professionele dirigent, een exercitie-instructeur en het enthousiasme van onze leden zelf weet Tamarco een presentatie neer te zetten die door het publiek zeer gewaardeerd wordt.

Lees meer over: