Het leerlingenorkest is ons opleidingsorkest.

Het staat onder leiding van Hans van der Laan. De leerlingen leren van haar hoe je samen muziek maakt  in een orkest en worden zo klaargestoomd voor de Marchingband. De muziek van het leerlingenorkest wordt op maat gemaakt. Deelname in het leerlingenorkest is een vast onderdeel van het opleidingsbeleid van Tamarco. In dit opleidingsbeleid staat wat je op welk moment moet kunnen en dus ook wanneer je mee gaat spelen in het leerlingenorkest.  Vanaf je A diploma schuif je aan in dit orkest.

Vanuit de jeugdcommissie is er een buddysysteem opgericht die jou als beginneling meeneemt in de fijne kneepjes van het muziekspelen in een orkest. Vanuit het leerlingenorkest stroom je uiteindelijk door naar de Marchingband.

Het leerlingenorkest wordt ondersteund door muzikanten van de Marchingband. Zo krijg je een meester/metgezel verhouding waarmee je ervaring koppelt aan de nog onervaren leerling.

Een concept dat in de praktijk goed werkt.

Zodra je het opleidingstraject ingaat doe je ook al mee met de looptrainingen op commando’s. Dit gaat onder leiding van Niels van der Fits.